Over ernstige symptomen van fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die vermoeidheid en uitgesproken musculoskeletale pijn veroorzaakt door het hele lichaam. Het is nog steeds niet goed begrepen. Omdat er geen laboratoriumtests zijn die een diagnose kunnen bevestigen, moeten medische professionals een lichamelijk onderzoek en een geschiedenis van symptomen hebben om fibromyalgie te diagnosticeren. Het kan mild zijn en niet teveel interfereren met dagelijkse activiteiten. In andere gevallen kan het behoorlijk ernstig zijn. Als u denkt dat u een ernstiger geval van fibromyalgie heeft, zijn er enkele veelvoorkomende symptomen waar u op moet letten.

vermoeidheid

Als u een ernstig geval van fibromyalgie heeft, kan de kwaliteit van uw slaap worden beïnvloed. Hierdoor kunt u zich extreem vermoeid voelen. Je voelt je constant uitgeput en hebt heel weinig motivatie om taken uit te voeren. Je vermoeidheid kan een punt bereiken waar het je vermogen om te werken hindert en je concentreert op eenvoudige taken. U zult merken dat u zich zelfs na goed slapen ‘s nachts vermoeid voelt. Volgens de American Association of Fibromyalgia Syndrome hebben veel patiënten met fibromyalgie een slaapstoornis waarbij de diepe slaapfase wordt onderbroken.

consument

Wanneer fibromyalgie ernstiger wordt, is de pijn chronisch en verspreidt zich door het hele lichaam. Uw pijn kan kloppend, kloppend zijn, met diepe spierpijn, of het kan aanvoelen als een brandend of kloppend gevoel. De intensiteit van de pijn kan variëren gedurende de dag en veranderen door temperatuur, stress, overmatige lichaamsbeweging, vermoeidheid en een zittende levensstijl. Er zullen bepaalde gevoelige punten in het lichaam zijn die zelfs bij aanraking intense pijn veroorzaken.

Neurologische symptomen

Fibromyalgie kan symptomen veroorzaken zoals gevoelloosheid, tintelingen en een brandend gevoel in verschillende delen van het lichaam. Je spieren kunnen het gevoel hebben dat ze samentrekken. Je kunt ontdekken dat je te gevoelig bent voor kou, licht, geluiden en geuren.

Algemene symptomen

Als uw fibromyalgie ernstiger wordt, kunt u ook last krijgen van migraine, geheugenproblemen en huiduitslag. Het syndroom van Raynaud, het rustelozebenensyndroom, intense duizeligheid, spijsverteringsproblemen en depressie kunnen ook voorkomen. Sommige patiënten ervaren pijn op de borst, pijnlijke menstruatie en prikkelbare darmsyndroom.

overwegingen

Met fibromyalgie is elke patiënt heel anders en geen van hen ervaart precies dezelfde symptomen of krijgt verlichting van hetzelfde behandelingsprogramma. Als u een dagboek bijhoudt van uw symptomen, inclusief wat hen triggert en waardoor ze beter worden, kunt u en uw arts deze aandoening onder controle houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *